Caseal's frisörblogg

2012-02-29
14:35:19

Ljuvliga lockar!


Vi har fått en förfrågning om vi kan skriva lite råd till hur man sköter ett lockigt hår. - Javisst kan vi det! säger vi då.

Ett lockigt hår blir ofta torrt och kräver en hel del vård för att hålla sig snyggt och hålla lockarna tjusiga.

Fukt är det man behöver tillsätta!
Grunden är ett bra shampo och balsam som är fuktgivande eller som är speciellt till lockar.
Inpackning då och då är även ultimat att göra för att få en extra "boost" av fukt.
Det som många gör fel som har lockigt hår är att använda en mousse med väldigt mycket stadga. Problemet då är att den torkar ut håret och när håret torkar är det stelt och krispigt och ser onaturligt ut.

Det bästa efter man har tvättat håret är att torka det rejält med en handduk, reda ut det sedan sätta i en lockkräm som ger vård och stadga till håret. Låt det gärna självtorka för bästa resultat, annars föna det med en föntratt även kallad diffuser.


2012-02-28
09:07:32

Stor kopp kaffe

Nu har jag druckit mitt morgon kaffe! Efter som jag alltid klagar på pappa när jag e där att han ger mig en JÄTTE stor kopp så fick jag denna imorse !! :) haha

2012-02-25
21:08:16

Melodifestival i Malmö!!

 

Här är bilder på Charlotte Perellis fantastiska klänning! VILL HAA!!

 

 

 

 

 

2012-02-25
12:44:38

Sandras makeover

 

Sandra har länge gått med en tråkig hårfärg. Nu när hon tog ut löshåret ville hon ha en förändring och Mirelas idé var en kopparblond hårfärg. Så det körde de på!

Och här är hur Sandras hår såg ut efter de tagir ut löshåret.

 

 

Och här har ni resultatet!

 


2012-02-25
10:25:19

Vacker ros!

En vacker ros till er nu när våren kommit! :)

2012-02-24
19:05:48

Hej

Hej! Ska bara testa om det funkar från telefonen!

2012-02-23
17:59:01

Sandras katt

 

Sandras katt har i rutin att kolla i badkaret på morgonen när hon vaknat, som om hon ska kolla om Sandra har tappat upp ett bad till henne! Bortskämd katt! Hon har blivit informerad att det inte är nåt hotell hon bor på, men det verkar inte ha framgått ordentligt. Allt ska vara serverat och hyra betalar hon inte heller :-)

 

2012-02-22
15:47:11

Mirelas klippning!


Här har vi ett fint foto på en kund till mig (Mirela), vilken skillnad det blev han blev stor kille plötsligt :)

2012-02-21
14:49:11

Piggare frisyr!

 

Sandra fick in en kund som inte hade klippt sig på ett bra tag. Håret var vildvuxet tråkigt och platt. Hon fick en roligare och piggare frisyr som klädde henne perfekt.

 

Här är bilder i nytvättat hår innan klippningen!

 

 

 

 

Och här är den nya frisyren!

 

 

 

2012-02-20
19:30:00

Underbar klänning!

 

Jag var inne i Kronprinsens köpcenter i helgen. Då gick jag förbi denna ljuvliga kreationen och tänkte direkt på min kära kollega Mirela. Den skulle passa perfekt till hennes färgstarka personlighet och vågade sminkningar!

Såhär skulle det kunna se ut på henne :-)

Men hon ser inte så nöjd ut själv, varför? Syns den för lite?

2012-02-20
17:45:12

En lyckad affär!
Arbetsdagen börjar leda mot sitt slut och både jag och Sandra är helt färdiga.Det e det som är kul när man driver egen salong, när man ser att det går uppåt på alla sätt .Då kan man andas och känna att det är värt o jobba 200 % ibland! Känslan och stoltheten av att man gör så att någon känner sig vacker eller vackrare är obeskrivlig.Nu har Sandra och jag varit på denna salongen i snart 2 års tid och om någon månad mer exakt i maj så har vi ägt den tillsammans i 1 år.Då ska alla få ett foto på oss när de kommer och klipper sig hahah! Jag minns att det var en helt hektiskt dag den dagen Sandra bakade in sig i företaget. För mig var det en stor lättnad att kunna gå vidare med min nya kollega och äntligen kunde jag igen se en glädje fylld framtid på salongen.Den enda tanken Sandra hade den dagen då hon skrev på papperna var att hon ville skrika SMÅ GRODERNA SMÅ GRODERNA och hoppa runder i salongen. Det kallar i alla fall jag för glädje! HAHA ! Nu fick ni veta lite mer om det!

Detta va vad som väntade mig när jag va färdig med min kund den dagen, så här firade vi det i smyg för snart ett år sen !2012-02-20
09:47:11

Mirelas maniskt beteende!
Lördagen gick ut på och ligga och va sjuk och det kändes ju inte bättre i söndags precis! Men här e något som får mig att må bättre! Besatt? Manisk? Haha nää älskar bara stora örhängen! Det är en av mina tavlor med örhängen och en till är på väg, den är inte färdig än bara. Det ligger nämligen en hel hög med örhängen i en låda också! ;)
Nä nu ska vi återgå till vårt arbete här, målet idag är att få igång vårt vattenfallet på salongen!Då får vi se hur bra vi är på det!image description

2012-02-18
12:43:06

Dip Dye!

Josefin har haft samma hårfärg nu ett tag. Det vill säga slingat det i 2 olika blonda nyanser, men nu har hon tröttnat! Och redo för en förändring. Nu har det blivit väldigt modernt med "utväxt-looken" även kallat dip dye. Man har kunnat se det på en del kändisar senaste tiden och nu även ser man det på folk på stan. Det är en look man antingen hatar eller älskar. För vissa är utväxt det värsta de vet!


Här är en bild på hur Josefins hår såg ut när hon kom till Mirela.

 

Här har de valt en färg som är någon nyans mörkade än längderna och som är väldigt nära hennes naturliga hårfärg.

 

Här är det färdiga reslutatet.

 

 

 

2012-02-17
16:37:58

Naglar!

 

Detta är en nagel dekoration som man klistrar på naglarna och klipper till. Den är mycket lätt att sätta på och vi har haft med det innan i bloggen, men då hade vi inget lack i färg under. Och som vi ser har vi ett rosa lack här på bliden! Det är inhandlat på Bon Visage i Malmö.

 

 

Här har jag målat mina bygda naglar med glittrigt blått lack och efter det har jag gjort de svarta sträcken med svart lack med tunn pensel!

 


2012-02-16
12:16:12

Sandra in action!

Min kära kollega i full rulle! Här slingar hon en av hennes stammisar, dom gör bara slingor i botten,det e onödigt och slita på resten av håret om man uppnåt den ljushet man trivs med! Medans hon gör det tänkte jag bara sitta och njuta med en kopp kaffe =)

2012-02-15
19:00:00

Selmas nya hår!

 

Mirela har gjort hårförlägning på sin kära kund Selma!

Det är Selmas andra gång hon förlänger håret. Som alla andra är även hon fast i "hårträsket"!

Här har ni före och efter bilderna!

 

2012-02-15
16:31:34

Peruk nr 2

 

Här har vi oss i våra vackra blonda peruker! Raaaw!

 

2012-02-14
13:33:04

Crazy colours!
Om man är sugen på lite kontraster i färgen på håret är effektslingor det man brukar göra. Då brukar man oftast starta med att bleka upp just de partiet/partierna man vill ha i någon häftig färg,sen därefter färga in det i önskad nyans. Men en stark röd eller rosa t ex håller oftast bara någon vecka innan det börjar tvättas ur och bli lite mer "dassig" och tråkigt.


Vill man ha ett bra resultat som håller i några månader och som inte kräver uppljusning eller färgning av håret då ska du sätta i extensions istället! Då kan du välja vilken färg som hellst och färgen kommer vara den samma tills du tar ut löshåret.Här är 2 exempel på kunder vi har gjort effektslingor på med extensions!


2012-02-13
22:47:33

Besvikna!
Jaha! Lagom besvikna är vi då vi fått reda på att årliga frisör mässan i Jönköping inte blir av! Då är det väll bara till att avboka hotellet och allt :( känns väldigt tråkigt!!!!

Aja! Vi får leta efter en ny mässa att gå på,någon som kan ge oss tips på en bra och inspirerande frisör
mässa vi bara måååååste gå på?


2012-02-13
17:37:43

I'm electric!


Många av våra kunder har i år undrat varför deras hår har blivit så elektriskt. Det har inte varit lika farligt som de senaste åren, men nu när kylan har satt igång och det till slut blivit vinter har alla märkt en stor skillnad på håret. Vanligaste klagomålet är att håret är mycket torrare i längderna och att botten har blivit fetare. Dessutom så fort man kammar eller borstar håret blir hela håret statiskt. Vilket inte är så trevlig känsla.

Då vill vi tipsa er om vad man kan göra för att förebygga eller lugna ner håret!

Det du kan ändra på är att köpa ett extra vårdande och fuktgivande shampo som lugnar ner håret och regelbundet använda inpackning i längderna ca 1 gång i veckan eller var tredje tvätt.

Om håret trotts det blir elektriskt kan du använda balsamspray i längderna.
För den fettiga botten är det en fälla om man börjar tvätta håret varje dag. Det löser inte problemet utan gör det värre! Du får hålla ut några dagar mellan tvättarna och använd torrshampo i botten som gör håret fräsht i botten igen och förlänger tiden som håret håller sig fräsht.


 

 

2012-02-11
21:05:47

Melodifestivalen!!
Nu e det dags igen! Melodifestivalen deltävling nr 2!! Mycket spännande!
image description

2012-02-11
10:41:17

Fantastisk överraskning!

I fredags blev jag och Sandra glatt överaskade när Jessika och Josefin dök upp sent på eftermidagen med vars en present till oss ,som tack för en trevlig kväll i fredags när vi var och såg Glitter-Divorna!

Tusen tack för en fantastisk avslutning på den arbetsdagen!

 

image description

2012-02-10
13:57:39

Ett roligt besök


Vi hade besök i dagarna av Toupema Bengals säljare som skulle visa deras nyheter inför våren. Och såklart var Mirela tvungen att testa det mesta! På gått och ont :-)

 
2012-02-09
15:39:24

Showtime!!!!!


Här har lite förmingel på salongen med champange och snacks!

För snart ska vi bege oss till Tango Palatset för att se de enastående glitter-divorna i Cabaret Moulin!

 

 

Här har vi anlänt och är laddade och förväntansfulla inför premiär showen!

 


Mirelas mamma har tidigare fått se bilder och videos på nätet med Cabaret Moulin och har sen dess längtat till premiären.


Och här kommer lite bilder från showen!!


Här fladdrade tuttarna åt alla håll och kanter! Det var nästan att man var nervös för att man skulle få ett öga utpetat! Shake, shake shake!!

 

En av favorit numrena som vi även har fångat på video, den graciösa och smidiga ballerinan som klarar även den mest avancerade piruetten galant!!


Kolla klänningarna!!

 

Tycker ni inte att Babushka är lik Marilyn Monroe?? Nä denna sexbomb kan bara vara sig själv! 

Vackra Electras egna shownummer! Vilken kvinna! Och vilken klänning, ni skulle bara ha sett hennes ben!

 

Carina hade på sig denna kreationen. Bara en skönhet som denna klär i allt! Finns den att köpa på Lidl? (Mirela undrar)


Är detta Amy Winehouse som har rest sig ur graven eller e det Fröken Vega vi ser?
Som vi har påpekat flera gånger i bloggen, BLONDINER HAR ROLIGAST! Undrar om man får klämma?!

 

Efter en väl lyckad show så gjorde Carina, Babushka, Electra och Vega ett avslutningsnummer och hela publiken stod upp och jublade och de tvingades gå ut igen på scen och göra om numret! Så det var inte bara vi som ville ha MER! :-)


Min Älskade mamma haffade tag i Fröken Vega för att få ett foto!Synd att hon inte fick tag på dom alla!När kvällen var slut var vi glada och nöjda! Detta var vårt andra besök. Vi kommer absolut se flera shower till, utan tvekan! Tack killar!2012-02-08
09:36:36

En underbar morgon!
Så här bra började Mirelas morgon!
haha!!
Klumpig elle vad säger ni?
hahaha

2012-02-07
13:39:24

Sandras work!

 

Mirela ska såklart ha i sitt älskade löshår igen!

Vi sätter fast håret med keratinwax slingor.

Här är Mirelas hår före!!

 


Sandra har satt i första raden hår på Mirela! Detta kommer bli enastående!!


Ca halvvägs under hårförlängningen på bilden under. Mirela brukar ha ca 160 st hårslingor i sitt hår.


Här är det färdiga inklippta resultatet!2012-02-04
13:16:09

Galna upptåg på Caseal's

 Vi har hittat på massa skoj nu i veckan! Men det får ni se på måndag!