×

Fransförlängning hemma

Göra fransar hemma

För den som önskar går det att göra egen fransförläningen hemma. Det gäller att köpa rätt produkter och ha rätt kunskap för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Läs Mer

Fransförlängning

Innan du bestämmer dig för att göra en fransförlängning hemma kan det vara värt att se över vad det kostar att göra en fransförlängning hos en specialist. Inför ett större evenemang som till exempel ett bröllop eller en gala kan det vara värt att lägga ner lite extra tid. Sveriges Skönhetscenter erbjuder många typer av fransförlängning, singelfransar appliceras och vanligtvis blir det runt 66-80 fransar per öga när du använder dig av deras fransförlängning.

Färga ögonbryn – Salong

Vill du färga ögonbryn eller äntligen genomgå en brynplockning så kan det vara perfekt i samband med att du besöker en salong. Hos sverigesskönhetscenter.se kan du boka in tid för att plocka, forma och färga ögonfransar och ögonbryn. När du ska färga ögonbryn är det bra att veta att behandlingen varar i cirka 4-6 veckor därför väljer många att återkomma en gång per månad.

Många vill inte lägga den summan det kostar att göra ögonfransförlängning på olika skönhetssalonger och väljer därför att prova egen fransförlängning hemma. Här får du en guide för hur man kan göra fransar på sig själv på bästa sätt.

Fransförlängning hemma – produkter

Som jag nämnde ovan är produkterna som du använder A och O, se till att göra din research om de produkter som du tänk köpa. Här kommer tips på var jag brukar köpa de produkter jag använder när jag gör fransförlängning hemma.

Åhlens.se

Har massvis med olika produkter till att göra fransar.

Åhlens.se

Guide – Fransförlängning hemma

Hur gör man då egen fransförlängning hemma? Det är inte så komplicerat som det låter, för den som är stadig på handen och kan hålla koncentrationen uppe under en period ska detta inte vara några problem. Här kommer min guide för att göra fransar hemma, steg för steg.

1. Börja med att rengöra dina egna fransar ordentligt. Tänk att använda en rengöring som är fri från olja. Oljan gör så att fransförlängningen inte fäster på dina egna fransar.

2. Rengör de verktyg du kommer att använda dig av när du ska göra fransar. Det är viktigt att det är rent och att inga bakterier finns på exempelvis pincett och sax.

3. Häll sedan ut en klick lim på en bit aluminiumfolie.

4. Tag den frans du ska fästa med din pincett, doppa den änden som ska fästas på din egen frans i limmet. Var noga med att inte använda för mycket lim, då kan det bli klumpar.

5. Börja sedan att applicera fransen i den yttersta ögonvrån. Fäst fransen på dina egna ögonfransar så nära roten som möjligt. Detta och steg fyra ska du upprepa tills du har fyllt hela ögat med nya fransar.

6. Använd dig av saxen om du behöver klippa till längden på fransarna.

7. När det ena ögat är klart ska du kamma alla fransar med en ren spoolie-borste så det inte blir några klumpar.

8. Nu är du klar, upprepa sedan på andra ögat. Tips: Böj fransarna för en mer intensiv look.

På detta sätt kan du enkelt göra egen fransförlängning hemma. Tänk på att vara stadig på handen, var noggrann och ha tålamod. Tänk på att det inte kommer att bli perfekt den första gången du gör egna fransar på dig själv.

Men övning ger färdighet, tycker du att det här är roligt och provar att göra det här några gånger till kommer resultatet bli fantastiskt.

5 produkter till ögonfransförlängning

Det finns en del saker som kan vara bra att ha hemma när man ska göra fransar. Det är viktigt att man använder bra produkter så dina fransar håller så länge som möjligt.

  1. Lim till ögonfransförlängning
  2. Pincett
  3. Liten sax
  4. Spoolie-borste
  5. Rengöring utan olja