×

Spraytan hemma

Att göra spraytan hemma är något de flesta gör, både tjejer och killar. Men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på om man vill få ett så fint och bra resultat som möjligt. En spraytan eller brun utan sol låter dig få en naturlig, solkysst look utan att utsätta huden för solens UV-strålar. Idag finns det brun utan sol för alla hudfärger och hudtyper, du kan även välja mellan brun utan sol i form av duschkräm, mousse, spray eller i form av en lotion.

Läs Mer

Men en spraytan hemma är inte detsamma som brun utan sol, utan det finns spraytan-kit att köpa för den som önskar. Men tänk på att det krävs ett stort badrum då man helst vill sätta upp ett skydd i form av ett tält. Jag kommer tipsa er om var man kan köpa spraytan-kit som passar bra att använda hemma och även ge tips på vanlig bra brun utan sol.

Köpa spraytan hemma-kit

De flesta väljer att göra sin spraytan på salong men det är möjligt att göra hemma för den som önskar. Det finns spraytan-utrustning för hemmabruk att köpa för den som önskar. Nedan tipsar jag om mina favoriter.

Tanrevel.se

Enklare produkter men med bra resultat

Tanrevel.se

Bra brun utan sol

Här får du tips på var du kan köpa bra brun utan sol. Det finns hundratals olika brun utan sol att välja mellan, tänk på att välja en som inte luktar för mycket eller färgar av sig.

Kronansapotek.se (Ida Warg)

Kronansapotek.se (Ida Warg)

Kicks.se

Kicks.se

Kolla även in Damernasvärd.se, där kan du läsa om deras bäst i test på brun utan sol.

Spraytan att tänka på – steg för steg

Att göra en spraytan hemma är ett perfekt sätt för att pigga upp sig och känna sig fräschare. Här kommer guiden för ett perfekt resultat utan fläckar. Denna guide fungerar lika bra för den som använder vanlig brun utan sol.

Spraytan innan

Dessa steg utförs innan du applicerar färgen.

Skrubba din kropp

Det första steget och hemligheten bakom en fin och jämn färg är att man skrubbar sig ordentligt innan applicering. En skrubb eller peeling tar bort döda hudceller och annan smuts vilket gör att din spraytan får det lättare att tränga sig ner i huden vilket ger bättre resultat.

Återfukta kroppen

Innan du börjar spraya bör du återfukta kroppen. Välj en lotion som ger mycket fukt, det är extra viktigt att smörja in torra ställen som exempelvis armbågar, knäveck och hälar.

Inga smycken eller smink

Man ska inte ha smycken eller smink på sig när man utför spraytan hemma, det kan ge fula fläckar.

Applicera din spraytan

När du har valt den spraytan som passar din hy bra är det dags att applicera färgen. Använd hårskydd för att undvika att få färg i håret. Börja sedan spraya dig, gör det i jämna rörelser över hela kroppen, ett tips är att göra detta med en vän.

Efter spraytan

Dessa steg nedan görs efter man applicerat färgen.

Använd svarta kläder

Detta för att färgen inte ska kleta av sig och ge missfärgningar på ljusa textiler.

Duscha kallt

Vänta så länge din spraytan säger att du måste vänta innan du får duscha. När du väl får duscha ska du göra det kallt i några minuter för att skölja bort överflödig färg.

Återfukta igen

Återfukta dig igen genom att smörja in dig med återfuktande lotion.

För att underhålla din brun utan sol och för att alltid få ett jämnt och fint resultat när du gör spraytan hemma bör du upprepa dessa steg en gång i veckan. Det gör så att färgen håller länge och du bygger gradvis upp en fin bränna. Lycka till!