×

Slinga håret hemma

Dags för något nytt? Vi guidar dig till att slinga året på egen hand!

En bra tumregel att tänka på gällande hår och hårvård är att om du ska göra mindre ändringar eller ändra nyans på håret går det utmärkt att göra det hemma. Detsamma gäller självklart om du vill slinga håret.

Läs Mer

Slinga håret själv – Tips

Välj helst en närliggande nyans

Ta på dig plasthandskar och oömma kläder

Läs instruktionerna noga för bästa slutresultat

Slinga håret hemma – Steg för steg

1. Välj ut en slinga och färga den. Styla sedan håret som du brukar – då blir det enklare att se var du vill ha dina slingor. Genom att välja ut en kontrollslinga först, får du en fingervisning om det färdiga resultatet.

2. Applicera färgen på hårslingor som är runt en halv centimeter breda och en halv centimeter från varandra. Tänk på att oregelbundna slingor ser naturligt ut. Börja vid hårfästet och jobba dig sedan bakåt.

3. Använd en appliceringsborste (som du ofta får med) alternativt en tandborste. Rulla in slingan i bomull eller något annat material som förhindrar att färgen ”blöder” igenom.

4. Var noga med att följa instruktionerna gällande hur lång tid som slingorna ska sitta i.

5. För en naturlig look - låt slingorna närmast ansiktet vara lite ljusare än resterande slingor.

Produkter att lita på

Om du blivit inspirerad till att slinga håret hemma har vi tips på två sidor som tillhandahåller allt du behöver i produktväg

Apotea har ett stort utbud av ekologiska hårfärger i olika nyanser. De har även ett stort antal silverschampon som hjälper dig att bevara de kalla tonerna i ditt hår. Kolla in deras utbud och bli inspirerad!

Harmoniq är också ett pålitligt alternativ. De är en auktoriserad återförsäljare av flera välbekanta varumärken. Harmoniq har ett stort utbud inom både hår- och skönhetsvård så vill du inspireras av produkter inom dessa inriktningar är det ett hett tips att kolla in denna sajt.