×

Allt om permanent hårborttagning

Ibland är kroppsbehåring inte alltid önskat. Kanske är du trött på att raka benen, less på att ta bort oönskat hår eller till och med generad över viss hårväxt? Det finns en lösning som heter permanent hårborttagning.

Läs Mer

Bästa sättet att ta bort hår - Permanent

Permanent hårborttagning innebär att man genom någon typ av behandling avlägsnar kroppsbehåring med syftet att det ej ska växa ut igen. Man kan välja mellan flera olika metoder för permanent hårborttagning som främst skiljer sig i behandlingssätt, effektivitet och pris.

1. Hårborttagning med laser

Permanent hårborttagning med laser burkar anses som en av de mest framgångsrika metoderna för att ta bort hår. En laserbehandling för hårborttagning går till som så att man med hjälp av laserstrålar hettar upp hårsäckarna som man vill ta bort. Då hårsäckarna når en temperatur på omkring 70 grader förstörs cellerna som producerar hår och på så vis blir hårborttagningen permanent.

Låter detta som en metod för permanent hårborttagning som passar dig? Då kan du vända dig till Nordiska Kliniken som erbjuder effektiv hårborttagning med laser, från endast 800 kronor.

2. Hårborttagning med IPL

Hårborttagning med IPL är ytterligare en väldigt populär och effektiv behandlingsmetod för permanent hårborttagning. IPL är en förkortning av ”Intense pulsed light” som beskriver tillvägagångssättet där man med högintensivt pulserande ljus fyller hårsäckarna med värme för att på så sätt första de hårproducerande cellerna – likt en laserbehandling. En stor skillnad är att laserbehandling är strikt professionellt och sköts på kliniker, medan man faktiskt kan genomgå en IPL-behandling på egen hand hemma.

Läs mer om skillnaderna mellan hårborttagning med laser och IPL samt ta reda på mer information om IPL-behandling hemma på philips.se.

3. Ta bort hår med diatermibehandling

Diatermi är ännu en behandlingsmetod för hårborttagning – dock inte lika kraftfull som laser eller IPL. En diatermibehandling gör sig utmärkt för hårborttagning på mindre hårtäta platser på kroppen – exempelvis ansiktet, halsen, överläppen eller brösten. Resultaten av diatermibehandlingar för hårborttagning brukar vara oerhört bra, med tanke på att de är inriktade på mer specifika och mindre områden på kroppen.

Själva behandlingen går till som så att man för in en nål i hårsäcken man vill avlägsna för att sedan bränna bort den. På klinikestetik.se kan du läsa mer om permanent hårborttagning genom diatermibehandling.

4. Elektrolys hårborttagning

Den sistnämnda metoden för permanent hårborttagning är genom elektrolys som liknar en diatermibehandling. Under en elektrolysbehandling för man in en strömledande nål i hårsäcken för att avlägsna och ”döda” denna. Precis som en diatermibehandling är även elektrolys mer områdesspecifikt där man snarare fokuserar på enskilda hårsäckar än större behåringsytor på kroppen.